Mat på jobbet


Fylld Kyckling i ugn


Chokladchessecake

Jag har bjudit min mamma på mat hemma hos mig så jag passade på
att baka Chokladchessecake som dessert och det blev fantastiskt gott!

Slottsträdgårdens Kafé möter Ängavallen.


Tareq Taylor från Slottsträdgårdens kafé och köksmästarna Per Frank
och André Nordström från Ängavallen mat direkt på scen.
5-7 rätter skapas fritt ur kockarnas fantasi. Tareq frågade mig om jag
ville vara med honom som hjälp, varför inte det kan ju vara roligt att
testa och se hur man upplever kocktävling.
Det var faktiskt jätteroligt och det var inte så svårt.
Vi planerade först vad vi skulle laga sen bara förberedde vi allt och till
sist lägga upp tallrikarna.



Fruktdryck


Mat buffé

I en av mina resor var jag och tog lite bilder på mat buffén som vi
hade på hotelet. Jag tänkte ge er lite tips hur man lägge upp en
mat buffé och ganera det fint. Så att det ser nice ut.
Det är ett fem stjärnors hotel. Varje dag hade de ett nytt tema av
all världens olika matkulturer. Så det var mycket intressant för alla
gäster. Vi stannade där i två veckor och åt väldigt god mat varje dag.


Kokostoppar.


Jag testade att baka kokostoppar för det var längre
sedan jag bakade något .. Och det blev faktiskt väldigt saftigt
och jätte GOTT!

Ni får vänta på många fler överraskningar, yes, yes ..
Men det är ju så att man inte alltid har tid, tyvärr ..
Ingredienser

50 g smör
2 st ägg
1 dl strösocker
5 1/2 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker

1 msk Apelsinblomm


Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.

3. Låt smeten svälla, i 10 minuter.

4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda tills gyllene, i cirka 15 minuter.

7. Om man vill kan man blanda lite grovt hackad choklad i smeten eller apelsinskal.

8. doppa botten av toppar i smält choklad och låta dem stelna i pappersformar eller

på galler över bakplåtspapper. Kokos och choklad utgör en underbar smakkombination! Mums


Jm's barn kalas.


En av dagarna på jobbet gjorde jag lasagne som blev väldigt
uppskattad av alla, och som var väldigt gott.
Därefter fick jag en beställning på 2 lasagne, och även fast jag
egentligen inte har tid med några beställnigar som jag ofta
brukar få, så ställde jag ändå upp till honom denna gången.
För det var ju trots allt hans båda tjejer som är tvillnigar som fyllde
år igår.



Här kommer en beskrivning på hur man viker ihop degen.


Cheese Bread from French Pastry School.


38 intressanta bak filmer!





Vattenmelon


RSS 2.0