Food Art !








Vattenmelon


Jag har alltid intresse till att skära frukter till konst.
Så idag testa jag min första vattenmelon men tyvärr
det var inte vattenmelonens säsong så den var inte röd
inuti, den var rosa men not bad, så ska fortsätta träna så
kommer jag lyckas med olika mönster stay here I will come back

so wait for more and more ..










Lammstek.


Jag gillar att grilla lammkotlett på sommar men nu
hade vi det idag till lunch, lammstek som jag marinerad
dagen innan, kryddas med färsk rosmarin, vitlök, timjan,
flingsalt, honung och citron bidrar med sötma, skärpa,
örtlighet respektive syra till det smakrika lammköttet.








Använder man urbenad lammstek går det fortare.
Använd kött termometer för säkerhets skull.
Sedan låta steken gå klart på riktig låg temperatur
så att den blir saftig och mör. Bryna lamm.




Kör den i ugnen i ugnen på 120 grader. Låt stå i cirka
2 - 2  1/2 timmar eller tills innertemperaturen är cirka
55 grader. Ta ut och låt vila en stund. Vispa under tiden
ur pannan från saft och stekrester och häll ner detta i en
kastrull. Häll i rödvin och kalvfond. Knåda ihop smör och
mjöl och vispa ner i såsen. Låt det koka upp under vispning
tills såsen tjocknar till en aning. Låt sjuda utan lock i 15 minuter
,vispa i botten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt lite vatten
om såsen blivit för tjock. Den ska vara ganska tunn, knappt mer än sky.




Done!
Very delicious and nice, yääh! ;)

Kycklinggryta.


Idag blev vår middag så här, ris med en mycket god
kycklinggryta som innehåller blekselleri, sötpotatis,
paprika, lök, spiskummin, kycklingbuljong, lime, citronsaft och
färsk chilli peppa och lite kärlek.
And that's it! ..


Chokladbröd


Jag fick en idé av en bloggare som att baka ett bröd som var
fluffigt, vitt surdegsbröd men med chokladens sötma, och
fylligthet. Som den kunde serverar brödet till dessert. Dens
resultat blev som kavring, och då tänkte jag, why not do it !
Men att smälta choklad i brödet var inte någon bra idé för
den som ska göra det. Det blir kladdigt i brödet. Så jag kom
på en ny idé så att man får en fluffigt vitt surdegsbröd med
chokladens sötma.
It's a good idea ..























Resultatet blev så himla gott, gott med smör eller steka det
så att choklad rinner ut, ett nytt experiment. I like it.
Ett fluffigt vitt surdegsbröd med chokladsmak som man kan
använda till dessert ..  Jag tackar en bloggare för idén och
säger till dig .. you are an amazing chef cook I hope I will be one
day like you.
Och så får ni gärna komma med nya idéer så fixar ju jag resten.
Haha .. ;)

Brownies


I går kväll var det tråkigt hemma, så barnen önskade att
jag skulle göra Brownies till de.
Och då tänkte jag göra ett fint upplägg denna gången så att
de blir glada.



















Barnen blev mycket glada och de gillade uppläggningen! ;)
Och vad tycker ni?
Kommentera! :(


Frukostbullar

Har bakat bullar med svartkummin till frukost idag.



Dag 1

50 g vetesurdeg
250 g vatten
3 g jäst
350 g vetemjöl
7 g salt
10 g svartkummin
5 g honung

Blanda degen på kvällen, låter den jäsa i kylskåpet,
under natten och bakar av bröden på morgonen.









Färdiggräddat. Mycket gott, igen!

Stekt hel kyckling i ugn.


Stek kyckling i ugn med wokade grönsaker och stek potatis
gräddsås till vår lunch som var faktiskt jätte gott.





Rågbröd.


Ett rågbröd med rågsurdeg som blev mycket bra och gott till
vår frukost. En rågmjöl poolish som har jäst i rumstemperatur
i 24 timmar. Och det är nästan som Grovbrödet jag gjorde
förut i föra receptet.











Mmm, ser gott ut ju! Eller hur? ;)
Själv tyckte vi väldigt mycket om den!



Grovtbröd.


Grovt bröd med surdeg och rågmjöl är mycket hälsosamma jämfört
med vita och luftiga bröd, som snabbt höjer kroppens blod sockernivå,
sockret, sackarosen, bryts ner under jäsningen av bröder, och
kolhydraterna i surdegs o helkornsbröd tas långsamt upp av blodet.




Fördeg

20 g jäst
3 dl vatten
200 g vetemjöl
150 g rågmjöl
10 g salt
10 g sirap
50 g rågsurdeg

Jag hade fyllning från Fougasse bröd som blev över soltorkade tomater,
och oliver så jag blandade det i degen. Knåda degen i 10 minuter på lägsta,
hastighet. Lägg degen i en lätt inoljad plastlåda med lock och låt stå,
över natten i kylen.



Nästa dag låt stå och jäsa i 2 timmar.



Baka bröd 5 minuter i 250 grader, sedan sänk därefter temperaturen
till 170 grader i 30 minuter.



Vilat, kallnat, snittat och ovanligt bra skorpa.
Nu är det mycket lättare att göra något, och lättare att veta
vad man kan blanda i utan att det blir fel.
Toppen!

Fougasse.


Idag bakade jag Fougasse med olivfyllning och soltorkade tomater.
Det var väldigt roligt och intressant att göra det tyckte jag!



Poolish

165g vatten
165g Manitoba cream vetemjöl
2 g jäst
Blanda allt täck över med plastfilm och låt stå i,
rumstemperatur i 3 timmar.



Deg

Poolish
185 g vatten
25 g rågmjöl
310 g vetemjöl
1,5 g jäst
10 g salt
Lägg poolishen i degen knåda på lägsta hastighet i 4 minuter 
dela degen och gör två fyllning blanda fyllningen i degen och
låt stå och jäsa i en timme.



Fyllning 1

100 g svarta och gröna oliver
10 g Herbes de provence
ca 2 msk olivolja

Fyllning 2

50 g Soltorkade tommater
2 msk olivolja
10 g Herbes de provence
1 msk tomatpuré






Låt degen jäsa igen i 1 timma. Strö över flingsalt.
Baka de i ungen 250 grader 12 -15 min gyllenbruna.



Pensla hela brödet med olivolja färsk oregano eller timjan
när de är klara. 



Den blev jätte bra tyckte jag, till och med bättre än vad jag förväntat mig! ;)
Gott till ostar och har också faktiskt köpt en god ost från möllevång, som blev
jätte gott till brödet.
Absolutely delicious!


Ostbulle.


Idag gjorde jag surdegs ostbulle till frukosten.
Det är ganska lätt också för det är likt dem andra recepten
som jag redan har publicerat innan när jag gjort deg.
Recepten finns på gammlare inlägg då jag gjorde något likt
som surdegsbröd.



















Blev nöjd med resultatet, dem är också lite annorlunda än en
vanlig ostfralla när det är med surdeg istället.
Och väldigt goda dessutom! Det finns ju ost både i insidan och
i utsidan, som gör att man kan äta dem utan något pålägg eller
smör i den. Håll utskikt, kommer mer ..


Toscabulle


Jag bara älskar Toscabullar, så då tänkte jag testa att göra den
för första gången! Och jag lyckades jätte bra för dem blev väldigt
saftiga och luftiga, och goda så klart!
Det är både lite lättare, snabbare och godare än att göra kanelbullar,
så ändå tummen upp för Toscabullar! ;)



Deg
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör eller margarin
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 tsk stött kardemumma
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl nötter

Toscaglasyr:
100 g mandelspån
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk



Gör så här:
1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt
mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om
så att den löser sig.
2. Tillsätt salt, socker och kardemumma.
3. Arbeta in mjölet tills degen känns smidig. Låt den jäsa under
duk i ca 30 minuter.
4. Hacka nötterna under tiden till fyllningen. Rör samman matfettet
med farinsocker. Rör ner nötterna.
5. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda den smidig på nytt.
Dela den i två lika stora bitar. Kavla ut varje del till en kaka,
och i ca 1 cm tjock.
Bred fyllningen över degkakorna och rulla samman dem.
6. Skär varje rulle i 20 lika stora bitar. Lägg dem i bullformar med
snittytan uppåt. Ställ dem på bakplåtar.
Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
7. Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en kastrull.
 Låt det smälta under omrörning.
8. Fördela glasyren över kakorna och grädda dem mitt i ugnen
ca 8-10 minuter 225 g.















Resultatet blev ju bara bäst, haha jag lyckades verkligen och
de blev super goda topen bullar!
Och detta är min bulle som jag ska äta snart med min kaffe!
Höhe, I should be back! ;)
Maybe ..

Stekt Entrecote.


Stekt entrecote med stekt färsk örtpotatis och rödvinssky.







Idag är det ju nyårsdagen och då tänkte jag starta det med
något speciellt som stekt entrecote, och en mycket god sås till.
Så klart blev det inget kvar, och alla tyckte om den, väldigt gott.
Tummen upp ! :D
& gott nytt år allihopa! ;)

RSS 2.0