Fougasse.


Idag bakade jag Fougasse med olivfyllning och soltorkade tomater.
Det var väldigt roligt och intressant att göra det tyckte jag!



Poolish

165g vatten
165g Manitoba cream vetemjöl
2 g jäst
Blanda allt täck över med plastfilm och låt stå i,
rumstemperatur i 3 timmar.



Deg

Poolish
185 g vatten
25 g rågmjöl
310 g vetemjöl
1,5 g jäst
10 g salt
Lägg poolishen i degen knåda på lägsta hastighet i 4 minuter 
dela degen och gör två fyllning blanda fyllningen i degen och
låt stå och jäsa i en timme.



Fyllning 1

100 g svarta och gröna oliver
10 g Herbes de provence
ca 2 msk olivolja

Fyllning 2

50 g Soltorkade tommater
2 msk olivolja
10 g Herbes de provence
1 msk tomatpuré






Låt degen jäsa igen i 1 timma. Strö över flingsalt.
Baka de i ungen 250 grader 12 -15 min gyllenbruna.



Pensla hela brödet med olivolja färsk oregano eller timjan
när de är klara. 



Den blev jätte bra tyckte jag, till och med bättre än vad jag förväntat mig! ;)
Gott till ostar och har också faktiskt köpt en god ost från möllevång, som blev
jätte gott till brödet.
Absolutely delicious!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0