Grovtbröd.


Grovt bröd med surdeg och rågmjöl är mycket hälsosamma jämfört
med vita och luftiga bröd, som snabbt höjer kroppens blod sockernivå,
sockret, sackarosen, bryts ner under jäsningen av bröder, och
kolhydraterna i surdegs o helkornsbröd tas långsamt upp av blodet.




Fördeg

20 g jäst
3 dl vatten
200 g vetemjöl
150 g rågmjöl
10 g salt
10 g sirap
50 g rågsurdeg

Jag hade fyllning från Fougasse bröd som blev över soltorkade tomater,
och oliver så jag blandade det i degen. Knåda degen i 10 minuter på lägsta,
hastighet. Lägg degen i en lätt inoljad plastlåda med lock och låt stå,
över natten i kylen.



Nästa dag låt stå och jäsa i 2 timmar.



Baka bröd 5 minuter i 250 grader, sedan sänk därefter temperaturen
till 170 grader i 30 minuter.



Vilat, kallnat, snittat och ovanligt bra skorpa.
Nu är det mycket lättare att göra något, och lättare att veta
vad man kan blanda i utan att det blir fel.
Toppen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0