Lyxig libanesisk kibbeh


Jag har gjort Libanesisk kibbeh som är en förrätt den
serveras i libanon som förrätt och är min favorit mat
som är mycket gott! Den innehåller oxkött och bulgur.
Jag har en dröm om att göra en matbok som ska vara
mycket speciell. Den ska vara annorlunda än alla andra
mat böcker. Med bra bilder, något nytt för att delvis få
mycket uppmärksamhet av alla. Så i framtiden när jag
känner att det är dags att göra det så gör jag det.
Maten ska läggas upp på tarllik som mat konst och för att
lyckas med det måste man träna mycket och läsa många
böcker och försöka jobba på olika resturanger samtidigt.
Och under tiden studera allt efter mitt jobb som slutar
i september och så ska jag börja jobba på olika resturanger
för att få mer erfarenheter. Jag har redan sökt till några som
gillar min blogg och kommer att ringa upp mig någongång
och kontaktar mig innan jag slutar på mitt jobb.
Så det är bra att jag har valt att sikta på kända resturanger
för att utveckla mig och blir bättre och bättre! ;)
Recept

Ett halv kilo bulgur indränkt i en halvtimme i varmt vatten och sila sedan det.
Nästan ett kilo kött
Ett lök
En tesked peppar
En röd paprika
Salt
Kibbeh kryddor finns att köpa på arabisk livsmedel
Mixa köttet, lök, paprika och sedan blanda i allla ingredienser tillsammmans.

Fyllning

5 grovt hackade lök
Ett halvt kilo kött finhackad
salt
En tsk kibbeh kryddor
Svartpeppar
En tsk sumak
olja till kött

Förberedelser
Stek först löken i olja tills de är mjuka och lägg sedan köttet och resten
av ingredienserna i. Fyll de och sedan fritera de på medel värme.

Kommentarer
Postat av: jennie

Dom där är så hiiimla goda :) Gud så sugen jag blev nu. Synd att jag inte kan göra dom själv. Kanske borde testa för det är verkligen bland det godaste jag ätit i hela mitt liv.

2011-07-17 @ 20:37:46
URL: http://nattstad.se/JennieNyberg
Postat av: lolo

varför lägger du inte ut recept på det ... vi skulle uppskatta det

2011-08-05 @ 19:35:39
Postat av: Rasmine

Hej!!

jag ska lägga ut recept snart!



Kram

2011-08-08 @ 06:11:32
URL: http://rasminesbakmums.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0