Parmaskinka sallad



Jag gillar och ta bilder, men har inte alltid lust med det, idag
tog jag några snabba bilder, men okey not bad!



Lingon och kokos bröd


Varför inte lingon och kokos bröd det är ju roligt och försöka
skapa olika smakar sedan är det fantastiskt när folk äter det!
Visst, varför inte använda det till dessert med glass eller
lingonsorbet och det ju nyttig för det innehåller både surdeg,
vetemjöl, rågmjöl, lingon och kokos.
Receptet finns på äldre inlägg, fast man har lite mer sirap
eller socker för frysta lingon är ju inte så söta.























Sååå bra .. supergott! Just do it right now yeah ...
Don't go wait for more .. and more .. good night, see you!




Min älskade pappa ...


Det var en sorglig dag i mitt liv när min pappa dog. 1996-05-19
som min pappa fick hjärnblödning och låg på sjukhuset i två dagar
jag kommer ihåg när han sov och hade alltid en andningsmask
och låg medvetandetslös. Jag glömmer aldrig när jag höll hans
hand och pratade med honom och så sa jag till honom ;
pappa vakna, jag behöver dig och då händer något konstigt.
Han öppnade ögonen och tittade på mig som om han ville säga
farväl till mig för att han älskade mig mest av alla hans barn.
Jag var yngst och mest omtyckt, mina syskon brukar alltid säga
till mig att vår pappa älskade mig mest och att jag fick allt av
honom. Han säger aldrig nej till mig. Och den dagen jag gifter mig
grät han för att han saknade mig fastän han aldrig brukar gråta.
Han är den snällaste pappan i hela världen, alla människor
älskade honom. Han var en mycket duktig kock och lagade mat
i stora grytor och bjöd alla. När han dog var hans begravning den
största i malmö, på den tiden var det nästan 600 personer som
var där och sörjde.





Jag har saknat dig pappa, åh den mest värdefulla personen.
Jag har saknat din kärlek, du gick bort och vem ska nu kunna
känna min skratt och gråt, och även min smärta. Vet du hur
mycket jag längtar för att se dig i husets hörn och prata med
dig om min sorg och känner att du vet om det.
Vad kan jag göra med min smärta.
Vem kommer att förse mig med tålamod som du är avlägsen,
och detta är mitt öde och jag accepterar det.



Du var ett ljus som belysning och belyste upp mitt liv, men den
slockna och försvann i samband med när du gick bort.


Så jag lagade den maträtten som min pappa älskade på hans
sätt. Och det är fyllda får tarm. Fyllningen av den är köttfärs,
ris, kikärtor och mer o mer ......




'' Vad är det för jobbig rätt pappa, kunde du inte gilla någon
annan rätt istället ? haha! ''

 

 

 

Det blev mycket gott, jag älskar dig pappa. Vi tackar dig för allt du gjorde
till oss och för oss. Du kommer alltid att vara stolt över oss du dog inte för du
lever alltid inom mig, tårar rinner alltid så fort jag kommer ihåg dig. Jag tycker att
man ska aldrig dölja sina känslor oavsett om du är glad eller ledsen säg alltid vad
du känner för bry dig inte om vad de andra tycker om dig så längre du inte gör något
fel så behöver du inte dölja något, så kommer du alltid att vara stolt över dig själv.
Lär dig älska alla människor oavsett, om de är inte snälla mot dig.
Le, skratta och var glad för livets skull, för livet är någonting värdefullt.
Även om du inte är lycklig ..
Visst, shit happens, men låt inte det förstöra för dig ..
Du kan komma över det och för en gångs skull vara glad istället.


Monazali Aubergin-gryta.


Idag har jag lagat aubergin-gryta som kallas för
Monazali som är från mellanöstern och är kikärtor, vitlök med
auberginer i stora bitar samt skivad lök den maträtten är min
favorit mat och den sista maträtt som min pappa lagade till
mig innan han dog som var det godaste jag åt av honom! ;/
Jag kommer ihåg när jag sa till honom ; pappa det är jättegott,
aldrig smakt så god mat som din mat! Då sa han ; pappa lagar
alltid god mat. Älskar dig pappa!






















Och även en krämig grönsakssoppa med kyckling till.
Maten blev mycket gott, men fortfarande inte lika gott som
min pappa lagade. Serveras med en arabisk tunnbröd till.
I Nästa inlägg kommer det att vara sorligt, det inte alltid
man är glad .. Ber om ursäkt för denna inlägget.


Laxsallad

Har fått beröm över min sallad som jag gjorde idag på jobbet.
Det var många gäster som tyckte om lax med potatissallad ,
tomat sallad, och dill creme med basilika olja. Yes .. är
faktiskt jätte glad och är jättefint.

Fyllda Paprika


Idag lagade jag fylld paprika som är barnens favorit mat. Jag var
ledig idag så tänkte passa på och laga den. Jag brukar göra mat i
stor sats så att jag vila nästa dag för jag jobbar långa dagar cirka
11 timmar. Jag försöker alltid laga till de bra mat så de får alla näring.
Ja i vår kultur ska kvinnan vara superwoman, jobba, laga mat, städa och ta
hand om barnen, så det är inte lätt.





















Det blev fantastiskt gott t.o.m min syster åt med oss och hon tyckte om
den så hon ville ta med sig några till hennes jobb imorgon.

Starta Eget


Starta eget är ett annat sätt att säga att jag vill förverkliga en dröm.

Att starta en restaurang är mångas dröm. Det finns några särskilda saker att tänka på för den som ska starta en restaurang förutom allt man måste kunna för att klara den dagliga driften.


Hade alltid drömmar om att starta ett eget resturang eller café men problemt är att man lägger ner väldigt mycket tid på och då har man inte tid kvar till familjen. Det är inte värd heller att blir sliten och man ser även på folk som har företag och hur de mår. Det enda de säger är att aldrig öppna något eget företag.


Det finns ett problem för många som ska starta företag. De gör nämligen misstaget att dra energin ur drömmen genom att prata med alla om dem. För, tro det eller ej, det finns massor av människor där ute som njuter av att hacka sönder dina drömmar och att så tvivel i dem. Till och med bland dina närmaste. De kanske kallar det för omtanke, och det kanske det är, men resultatet är att de drar energin ur dig.


Jag tror att jag kommer lyckas för jag har många idéer och jag vet mer om vad folket gillar att äta och vad de är intresserade av.

Många tror att de är smarta och då väljer fel mat som inte folk gillar. Ju att veta vad folk gillar är svårt men det känner man efter några år.


Det felet som många resturang gör är att de väljer fel mat som de själva tycker om, men det gäller ju inte vad vi tycker om, för det är vad folk tycker om. Att försöka skapa en rätt själv och tror att folk kommer att gilla den, och som ingen kommer att köpa. Eller de tänker mest på att det ska se nice ut men det viktigaste är ju att säljer mer och tjänar pengar på det men det är ju lätt och garnera en rätt för det är inte så svårt.


Alla vill ha något bra för pengar de betalar att exempel välja lax alla känner till det. Än att göra en rätt som inte de känner till.


Det är också att nu förtiden, så vill de flesta av oss ha mer än bara bra och hälsosam mat. Det tänker vi också på när man har tränat hårt då vill man äta nyttig mat, ofta lagar kockar mat på resturang som de själva inte kan kunna äta det. Slutligen är nyttig mat det som är rätt mat som man ska äta, och det gör det enklare för dig att rätten ser fin ut som blir lättare att välja och då väljer man oftast de rätter som är populära från hela världen och också är något intressant att äta.

Fruktcocktail.


Eftersom det är sommar så vill man äta nyttiga frukter så
tänkte jag göra min favorit Fruktcocktail den gjorde jag alltid
när jag var liten till min pappa för han älska den. Jordgubbar
är fulla av antioxidanter och är rika på C-vitaminer.
Så jag pressade färska apelsiner och mixa det med jordgubbar
och lite socker, lime pressad och riven skal. Sedan skärde jag en
färsk ananas och banan i bitar. Blöt lite mandel och skala den och
blandade allt i fruktcocktail. Sedan är det klart.
Nu är det bara att njuta av det. Mumms ...

Så fräscht, hihi!
Ni borde även testa det hemma också, jag lovar det är värt det
och även nyttigt med massa färska frukter i det också, gott gott! ;)


RSS 2.0