Libanesisk Mussaka


Ingefära Soppa.

Det här är min favoritsoppa som är bra vid förkylning för
det innehåller ingefära. Ingefära är en viktig ingrediens i det
asiatiskaköket och har en stor användning inom den traditinella
läkekonsten. Den verkar antioxiderande inflammationshämmande
och lätt stimulerande som kan vara till hjälp när man går ner i vikt
eller har ont i lederna. Indier och kineser har använt ingefära i
tusentals år, både som mat och som universallmedicin för att
behandla magbesvär, feber, infektioner.
De rika personer brukar äta ingefärasoppa varje dag för att de
tänker på deras egna hälsa. Vid förkylning kan ingefära lindra
nästäppthet och öppna upp bihålorna. Lämpligt är att dricka
det som soppa eller te. Hacka färsk ingefära häll i kokande vatten
och låt det dra i 5 min och sila det sedan innan det dricks, tillsätt
honung, apelsin eller citronskivor för smak.


Så här börjar man med att hacka lite purjolök, en grön chile,
färsk ingefära, små tärnad kycklingfile, en påse Maggi
(bilden nedan) som innehåller buljong och nudlar.
Finns att köpa hos arabiska livsmedelbutker.


Maggi påsen så här ser en ut när man öppna påsen.

Fräsa kyckling först sedan blanda allt i en stor kastrull.
Tillsätt vatten och koka några minuter. Sedan tillsätt Maggi
påsen och koka upp det i några minuter. Om man vill kan man
hacka lite färska koriander och strö på soppan när den är klar.

Varje gång kan man smaksätta soppan om man vill med en
ny krydda. Det är bra när man är förkyld! Då ska man passa på
och göra den från första dagen när man känner sig att man ska
bli sjuk, eller när man känner sig trött och sliten.
DÅ BLIR MAN FRISK HAHAHA...



vetesurdeg


Jag har faktiskt testat en gång att göra en surdeg med
Jan Hedh surdegs recept men jag trodde att den var bra och jag
tog den till mitt gamla jobb och där bakade vi med den.
Jag tror att de fortfarande bakar med den, men när jag var på besök
hos bagaren David då var hans surdeg tjock med stora bubblor och
den ser ut som det är jäst i den fast att det inte det.
Då tänkte jag att jag måste låna böcker och hitta information om surdeg.
Och efter allt studie så började jag med en ny surdeg i tre veckor,
och efter det så lyckades jag med en ny metod hur får man en tjock
surdeg som fylls med stora bubblor.

När jag började på mitt nya jobb nu så bakar de bröd med Jan hedh
recept med Manitoba cream vetemjöl, fast utan surdeg.
Ja, det är ju ett fint bröd men det ju bättre med surdeg i, så jag
frågade chefen varför de inte använder surdeg, men de har haft det
innan och eftersom de stänger under juli-aug så de frös surdegen,
men den dog ..
Så jag tänte frysa surdeg och sen testa det hemma och den blev
återigen lika fin fast frös den. Så det går och frysa den.
tog jag surdegen med mig till jobbet så idag bakade de med
surdegen på jobbet och hoppas att de kommer att ta hand om den
surdegen och inte glömma bort den.


Beskrivning hur man bakar bröd.


'




Fruktkonst.


Konstredskap.


I Asien har man utvecklat matdekoration till stor konst. 
I första hand de kinesiska och japanska köken skapar
de mest
fantastiska, konstfulla garnityr som ger fest och färg åt maten.
Ofta ser dessa skapelser mer svårgjorda ut än vad de
egentligen är. Men lika ofta krävs lång träning för att lyckas.
Idag fick jag äntligen min andra redskapslåda!
Det är klart att man blir glad nu efter att man har väntat i flera
år tills man får tag på den!
För nu kan jag äntligen börja utveckla det jag gör med konst.
Det kommer att bli snabbare att jobba med det nu.
Jag tycker att om man har en resturang då ska man satsa på att
göra god och fin mat men också fina buffén, som i thailand.
Vi kan ju också göra fina buffén som de, för folk vill ha något
nytt att uppleva som det brukar göra utomlands.
Och när jag sökt jobb som extra har jag faktiskt också sökt på
fina resturanger så att de kan kontakta mig.
På min nya jobb nu har vi många buffén och cheffen vill att vi
ska börja ganera fint på buffén för att det är mycket folk som
kommer och äter. Flera tusentals är det vi snackar om!
Haha, så vi kommer göra det fint på buffén nu, ja ..
Nice, yeah!
Nu börjar det en ny och spännande äventyr som också kommer
att vara en del av mina drömmar som kommer att uppfyllas!
Kan det bli bättre än så här nu?!
I don't know, yet ..
Hehehe ..



Vill även tacka alla er som kommenterar så fint för mina fruktkonst!
Tack så himla mycket, fortsätt med att kommentera och följ min
blogg så kommer jag även att lova att det kommer att komma fler
bilder som kommer in i bloggen!

Indisk kycklinggryta.


Fruktkonst.

Fruit carving eller som man säger det på svenska frukt konst som är
en urgammal thailändsk konstform där man använder snirklad utskurna
frukter och grönsaker för att smycka bordet. Allt är då givetvis avsett
för att ätas och skapar dessutom en särskild stämmning kring bordet.

Här kan ni se på lite olika bilder på de olika frukterna som jag gjorde
konstverk med igår kväll och tränade på att göra i olika mönster på
frukterna här.
Hade alltså lite tråkigt hemma så jag tänkte träna lite på att kunna göra
det bättre och bättre. Så denna gången har jag hittat på lite olika
mönster själv som blev väldigt bra.

Funderar också senare på att lägga ut en video-klipp på alla mina
konstverk med frukterna jag har gjort, men en annan gång kanske? .. ;)

Detta är dessutom bara den tredje gången jag prövar på detta och ändå
lyckas göra ett konstverk med varje frukt ..

Otroligt, va ? :D



RSS 2.0