vetesurdeg


Jag har faktiskt testat en gång att göra en surdeg med
Jan Hedh surdegs recept men jag trodde att den var bra och jag
tog den till mitt gamla jobb och där bakade vi med den.
Jag tror att de fortfarande bakar med den, men när jag var på besök
hos bagaren David då var hans surdeg tjock med stora bubblor och
den ser ut som det är jäst i den fast att det inte det.
Då tänkte jag att jag måste låna böcker och hitta information om surdeg.
Och efter allt studie så började jag med en ny surdeg i tre veckor,
och efter det så lyckades jag med en ny metod hur får man en tjock
surdeg som fylls med stora bubblor.

När jag började på mitt nya jobb nu så bakar de bröd med Jan hedh
recept med Manitoba cream vetemjöl, fast utan surdeg.
Ja, det är ju ett fint bröd men det ju bättre med surdeg i, så jag
frågade chefen varför de inte använder surdeg, men de har haft det
innan och eftersom de stänger under juli-aug så de frös surdegen,
men den dog ..
Så jag tänte frysa surdeg och sen testa det hemma och den blev
återigen lika fin fast frös den. Så det går och frysa den.
tog jag surdegen med mig till jobbet så idag bakade de med
surdegen på jobbet och hoppas att de kommer att ta hand om den
surdegen och inte glömma bort den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0