Libanesisk fati och fattoush sallad


Min resa till Libanon - Video


Libanon Resa

Jag har åkt ensam till Llibanon för att jag skulle göra
ett ärende där, och det var lite jobbigt för mig för det
var första gången jag reste ensam.
Jag var mycket stressad och rädd.
Kände mig ensam, men man träffar folk på
vägen som har varit mycket snälla och hjälpte till.
Men mina släktningar väntade på mig på flygplatsen
i alla fall. Så de tog hand mig och hjälpte mig med
det mesta och bodde hos dom de få dagarna.
Har haft det mycket roligt men jag saknar min familj.
Enligt mig så ville jag inte åka men det var min man
ville att jag skulle göra ärendet och testa att ta ansvar,
när jag väl behövde åka dit ensam och lämna barnen
med honom. Så det var bra att han tog hand om dom
medan jag var där!
Jag passade alltså på och tog bilder när jag var där
och jag kanske ska göra filmen så att den kommer
upp under dagen om den blir klar så att ni kan se
de fina bilderna jag tog. Wish me good luck! ;)
Det var jätte trevligt där och var också mycket god mat!

Check it out!




Libanon


Shawarma i Pitabröd


Varför köper man färdig Shawarma medan det är lätt
och göra själv hemma. Köp kalv kött med lite fett i,
skär det i strimlor eller tunna skivor och marniera
det dagen innan. Vitlöks sås, sallader, pitabröd
och sedan mums.
Nu är jag faktiskt upptagen och kommer försvinna i ett tag.
Ibland behöver man tid för sig själv och komma bort lite.
Och kommer sedan tillbaka igen, ni kommer saknar mig, va?!
Haha, jag hoppas det i alla fall.
Vi ses senare! Read ya later ...



















Styckning av Lammkött


Idag tänkte jag visa er en film på hur man delar lammkött,
Jag har alltid lärt mig av min Pappa hur man delar i stycken,
hel lamm och får kött. Han köpte  alltid en hel lamm och delade
den i stycken hemma. För han ville alltid ha bra kött.
Jag brukar göra detta hemma ibland när jag har tid.

Länken:



http://www.youtube.com/watch?v=WIwjyRFFT9M
ca 8 min


Kalljäsning Deg


Igår så bakade jag en vanlig surdeg och läggde den i
kylen för då blir det lättare om man vill göra en pizza
eller med ost eller med köttfärs etc.
Så igår gjorde jag pizza till middag, och idag till
frukost så gjorde jag några med ost och timjan, och till
lunch med köttfärs. Så det blir lättare om man lägger
degen i kylen och tar ut en del varje gång man vill göra
något under ungefär 2 dagar.
Och barnen älskar ju det mycket. Så det blir godare och bättre
för varje gång man ska baka ut det!
Smart va?! ;)



Kakor från Libanon!

Just nu sitter jag hemma hos min syrra och äter kakor från Libanon.

Mums, gott! Känns underbart!

 


Vegetarisk Lasagne

Ibland tror folk att vegetarisk mat är inte så gott, men
det är faktiskt jätte gott om man laga den med goda örter och
kryddor. Så jag lagar den dagen innan och rör den inte förens
nästa dag och kör den in ugnen då. Och det är för att den ska
förbli fast när den har varit i ugnen och inte vara lös.
Så jag sätter den i kylskåpet till nästa dag, så kör jag in den i
ugnen på låg värme alltså och mot slutet höja värmen!
Mycket gott är det, även godare än vanlig lasagne med köttfärs!
Testa själv ...




















Kokosbollar

Igår bakade jag Kokosbollar och de blev mycket goda!
Barens favorit!


Mina Godaste Minisemlor


Igår bakade jag minisemlor och de blev mycket gott!!
Tyvärr är inga kvar.. Haha! :(
Vi har ingen internet hemma för att det precis har varit nyår .. men
det är väl snart över om några dagar hoppas jag! Jobbigt iallafall! ..
Jag har börjat läsa många kockböcker nu som jag jämför och
undersöker. Men man blir bara besviken över de böcker som man
läser och ser att ALLA nästan är  likadana.
Ja .. det är så enkelt att göra en bok om man vill .. för ja det är
bara att ta lite från den och den o lite från alla andra kockböcker
så har man lyckats göra en bok och då kan man skriva nästa ..
Och det tycker jag verkligen är oerhört dåligt!
För jag tycker att man isället ska skriva en bra bok som man
lyckas med och inte tio för att tjäna på det eller för att det är så lätt
att bara göra en bok sådär ...
Man ska ju komma med något nytt ju!
Och inte ta en annas recept och tilllägga en halv dl av något eller
tillägga en annan ingrediens som inte finns med i receptet och låta
andra tro det är ett nytt recept.
OCH är i själva verket inte är ens bättre än det orginella receptet
eller att det inte finns någon skillnad alls.

Eller att ganera mat med färgade blommor och försöka att fuska
bilden men små detaljer så att det ska se fint ut ..
Oftast tänker de som gör på de viset bara på att sälja mer och mer
och tjäna massa pengar ... Menmen folk som läser är inte dumma!
Snart kommer de alla att upptäcka det!!!


RSS 2.0